Сім'я та відносини

Чому Бог не допомагає, коли про це просиш молитовно

Почему Бог не помогает, когда об этом молитвенно просишь

Коли ми звертаємося до Господа, то найчастіше просимо про що-небудь. Навіть найпопулярніша молитва «Отче наш» містить кілька прохань: про хліб насущний, про позбавлення від Лукавого, прощення боргів. Багато віруючі сподіваються отримати від Бога негайний відгук і швидке виконання всіх бажань. Якщо допомоги немає, вони починають сумніватися у вірі і навіть звинувачувати Бога в тому, що він глухий до молитов. Але чи так це насправді? Священнослужителі дають декілька відповідей на це питання.

Бог дає час подумати

Перед тим, як журитися про невиконання вашого прохання, слід ретельно розібратися в собі. Задумайтеся, чи дійсно вона буде вам на благо, чи не завдасть шкоди оточуючим? Нерідко люди просять чогось у Бога в пориві емоцій, а не з-за реальної необхідності. Будь-яка пристрасть, яку християнин не може подолати й побороти, є згубним для душі та віри. Вона стоїть між ним і Господом як стіна, перешкоджає здійсненню бажань.

Почему Бог не помогает, когда об этом молитвенно просишь

Таким способом Бог дає нам час подумати, чи дійсно необхідно те, про що ми просимо. Нерідко після вдумливого роздуми і ретельного аналізу люди відмовляються від бажаного. Інші знаходять інший вихід із ситуації. Пам’ятайте, що наш Небесний Батько чує всі молитви. Якщо вам здається, що прохання залишилося без відповіді, не варто звинувачувати Бога в черствості. Можливо, ще не настав підходящий час.

Бог краще знає, що вам потрібно

Господь розуміє нашу душу набагато краще за нас самих. Тільки він знає найпотаємніші бажання і прагнення людини, заздалегідь передбачає всі його потреби. Але як мудрий і люблячий отець, Бог дає нам тільки те, що дійсно необхідно і корисно.

Почему Бог не помогает, когда об этом молитвенно просишь

Як правило, люди впевнені в тому, що точно знають свої реальні потреби. Тому пристрасно моляться про їх задоволення Господу. Насправді ж, виконання бажання може не лише не принести користі, але і нашкодити. Бог знає це і не виконує прохання, якою б щирою вона не була.

В молитві — єднання з Богом

Найвищим благом для нашої душі є постійне єднання з Господом. Цього можна досягти за допомогою молитви. Щоб дати людині можливість наблизитися до себе, Творець відгукується на прохання не відразу, виховуючи в нас смиренність і покірність.

Почему Бог не помогает, когда об этом молитвенно просишь

Пам’ятайте, що Бог з любов’ю дивиться на кожну людину. Він обов’язково дасть те, що вам необхідно, в потрібний момент часу. Господь допомагає тоді, коли у людини не вистачає сил впоратися з проблемою самостійно. Крім того, необхідно бути готовим до того, що прохання може бути виконана не в повному згідно з вашими очікуваннями.

Які прохання не виконує Бог

Є прохання, які Господь не виконає ні за яких обставин:

  • наповнені егоїзмом і пихатістю;
  • несуть шкоди оточуючим;
  • про покарання когось;
  • про позбавлення від випробувань;
  • про багатство, отримання яких-небудь матеріальних благ.

Чому Бог не карає поганих людей: 4 точки зору

Ви можете просити Бога про позбавлення від хвороб, зміцнення віри, силі протистояти гріховним пристрастям, зустрічі зі спорідненою душею. Якщо ви думаєте, що Бог не допомагає, то висловлюєте недовіру до його мудрості та милосердя. Якщо ж не отримали бажане, але через молитву знайшли душевний мир, спокій, означає звернення до Господа не залишилося без відповіді.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button